BEZLEPKOVÝ BLOG
Domácí čokoládový TERMIX
Neodolatelný :-)
Tuňáková pomazánka
Mrkový dort - koláč
Slaná a nadýchaná omeleta
Vaječný likér
Do kastrůlku nalijeme kondenzované mléko a smetanu ke šlehání, spolu se semínky z vanilkového lusku. (Do kastrůlku můžete přidat i tu část lusku, ze které jsme semínka vyndali)
Pokud nemáte nalouskáno, začněte tím, že vylouskáte vlašáky, které poté spolu s ostatními oříšky jemně umelete. Pak už je postup zcela snadný, ani mixér nepotřebujete. Zapněte si troubu a pokračujeme.
Rybičková pomazánka
Ze sardinek vyndáme páteř a vložíme do mísy.
Na obalování moučkový cukr smíchaný s půlkou vanilkového lusku
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme odležet přes noc (můžeme si pomoci i mixérem s metličkami na těsto či robotem).
Nekynutý bezlepkový koláč
Nejdříve si připravíme drobenku ze změklého másla mouky a cukru, kterou dáme do ledničky. Drobenku připravuji od oka, dle chuti a ráda nahrazuji část mouky mandlovou nebo přidávám pro chuť i skořici.
Citronovo - kokosová babeta
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s medem do pěny, a poté postupně zašleháme olej, přidáme jogurt a vodu.
V míse smíchejte všechny ingredience a nechte alespoň 10 minut odpočívat.
Vezměte si velký hrnec vložte do něj nakrájené zelné listy, zalijte je vodou, osolte a vařte 15minut.
Připravíme si pánev, na které rozehřejeme kousek tuku. Přidáme mix oříškovo-semínkové směsi, přidáme koření a opečeme.
Krůtí roláda
Krůtí prsa rozřízneme na dvě poloviny, poklepeme paličkou, osolíme a opepříme.
Kokosové Míša řezy
Nejdřív si rozmačkáme banány vidličkou a zapneme troubu.