Snídaňové müsli, aneb moje ranní miska štěstí
22.10.2019
Ingredience:
- 50g - 100g (dle velikosti hladu) oříšků a semínek (oříšky posekáme nahrubo)
- bílý smetanový farmářský jogurt či zakysaná smetana
- skořice nebo perníkové koření
- troška másla nebo kokosového oleje
- borůvky, maliny či jiné sezózní ovoce
- pokud sladíte můžete použít zdravější variantu ve formě např. med či čekankového sirupu
Postup:
Připravíme si pánev, na které rozehřejeme kousek tuku. Přidáme mix oříškovo-semínkové směsi, přidáme koření a opečeme.
Podáváme se smetanovým jogurtem a ovocem dle chuti.
Dnes to bylo opravdu stručné, takže přidávám ještě pár inspirativních tipů:
- množství oříšků a semínek ponechám na vašem uvážení, je to dost individuální, osobně si připravuji množství "od oka", podle "velikosti hladu" a případně podle toho, co mě čeká během dopoledne. Důležité pro mě je, abych po snídani byla plně sytá - ne jen tak na oko, abych po hodině nešla šmejdit do kuchyně, co bych si ještě zobla
- tipy na kombinace: kokosové lupínky, semínka (chia, dýňová, slunečnicová), oříšky (vlašské, kešu, mandle, lískové, piniové, para, pekanové)