Krůtí roláda
Ingredience:
- 1 - 1,5 kg krůtích prsou
- 150g plátkové slaniny
- 1 mozzarela
- 1 smetana ke šlehání
- špenátové listy
- 3 stroužky česneku
- olej/sádlo na orestování
- sůl, pepř
- páratka či provázek
Postup:
Krůtí prsa rozřízneme na dvě poloviny, poklepeme paličkou, osolíme a opepříme.
Mozzarellu nakrájíme na plátky.
Na rozpálené pánvi s trochou oleje orestujeme propasírovany česnek poté přídáme špenátové listy, osolíme a opepříme, nakonec zalejeme smetanou ke šlehání. Ochutnáme, zda je náplň dobře ochucená.
Zapněte troubu na cca 180C.
Na plát masa nakládeme špenát, který slijeme od smetany ( sos vylijeme do připraveného pekáčku) přidáme vrstvu mozzarelly, polovinu plátků slaniny a přiklopíme druhou polovinou masa.
Po obvodu sešijeme párátky či provázkem, aby vše drželo pěkně pohromadě.
Opět rozehřejeme pánev a celé maso i s náplní prudce orestuejem, dokud nezezlátne. Na pomoc si vezměte dvě velké obracečky (např. na palačinky) nebo vařečky.
Jakmile je maso opečené přendáme jej do pekáčku a nahoru přidáme plátky slaniny.
Vložíme do trouby a pečeme cca 30 min, doku není maso propečené a slaninka vypečená do křupava.