Krůtí roláda

22.10.2019

Ingredience:

  • 1 - 1,5 kg krůtích prsou
  • 150g plátkové slaniny
  • 1 mozzarela
  • 1 smetana ke šlehání
  • špenátové listy
  • 3 stroužky česneku
  • olej/sádlo na orestování
  • sůl, pepř
  • páratka či provázek

Postup:

Krůtí prsa rozřízneme na dvě poloviny, poklepeme paličkou, osolíme a opepříme.

Mozzarellu nakrájíme na plátky.

Na rozpálené pánvi s trochou oleje orestujeme propasírovany česnek poté přídáme špenátové listy, osolíme a opepříme, nakonec zalejeme smetanou ke šlehání. Ochutnáme, zda je náplň dobře ochucená.

Zapněte troubu na cca 180C.

Na plát masa nakládeme špenát, který slijeme od smetany ( sos vylijeme do připraveného pekáčku) přidáme vrstvu mozzarelly, polovinu plátků slaniny a přiklopíme druhou polovinou masa.

Po obvodu sešijeme párátky či provázkem, aby vše drželo pěkně pohromadě.

Opět rozehřejeme pánev a celé maso i s náplní prudce orestuejem, dokud nezezlátne. Na pomoc si vezměte dvě velké obracečky (např. na palačinky) nebo vařečky.

Jakmile je maso opečené přendáme jej do pekáčku a nahoru přidáme plátky slaniny.

Vložíme do trouby a pečeme cca 30 min, doku není maso propečené a slaninka vypečená do křupava. 


Cooking & Photo by El.
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky