Kokosové Míša řezy
Ingredience:
Piškot
- 3 vejce
- 3 vyzrálé banány
- 1/2 hrnku oleje nebo másla (cca 125ml)
- 100g kokosové mouky (umletý strouhaný kokos)
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička sody
- cca 80 ml plnotučného mléka
Krém
- 1 mascarpone
- sladidlo - 1 lžička čekankového sirupu/ medu/ nebo jiného sladidla dle vašich preferencí - lze vynechat
Poleva
- 50g hořké čokolády (minimálně 75%)
- kousek másla (plátek cca 0,5cm)
- cca 2-3 lžíce tučné smetana
Postup:
Piškot
Nejdřív si rozmačkáme banány vidličkou a zapneme troubu.
Ve velké míse vyšleháme metličkou vajíčka s olejem do hladka. Poté přidáme postupně zbytek ingrediencí - banány, kokosovou mouku a koření se sodou. Těsto bude příliš hutné a proto je potřeba je naředit mlékem cca 80 ml.
Konzistence těsta by měla být vláčná a dobře se roztírat.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 35 - 40 min na 170°C (dozlatova, propečenost kontrolujeme špejlí)
Krém
V míse vyšlehejte jedno mascarpone s jednou 1 lžičkou sladidla a poté rozetřete na vychladlý piškot.
Poleva
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, pokud je konzistence příliš tuhá přidejte kousek másla a poté doředíte smetanou dle chuti.
Tato poleva je opravu o preferenci chutí. Dělám ji od oka.
Na připravený piškot přidejte poslední vrstvu - polevu. Hotové řezy necháme zatuhnout a odležet v lednici nejlépe do druhého dne.