Kokosové Míša řezy

22.10.2019

Ingredience:

Piškot

  • 3 vejce
  • 3 vyzrálé banány
  • 1/2 hrnku oleje nebo másla (cca 125ml)
  • 100g kokosové mouky (umletý strouhaný kokos)
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička sody
  • cca 80 ml plnotučného mléka

Krém

  • 1 mascarpone
  • sladidlo - 1 lžička čekankového sirupu/ medu/ nebo jiného sladidla dle vašich preferencí - lze vynechat

Poleva

  • 50g hořké čokolády (minimálně 75%)
  • kousek másla (plátek cca 0,5cm)
  • cca 2-3 lžíce tučné smetana

Postup:

Piškot

Nejdřív si rozmačkáme banány vidličkou a zapneme troubu.

Ve velké míse vyšleháme metličkou vajíčka s olejem do hladka. Poté přidáme postupně zbytek ingrediencí - banány, kokosovou mouku a koření se sodou. Těsto bude příliš hutné a proto je potřeba je naředit mlékem cca 80 ml.

Konzistence těsta by měla být vláčná a dobře se roztírat.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 35 - 40 min na 170°C (dozlatova, propečenost kontrolujeme špejlí)

Krém

V míse vyšlehejte jedno mascarpone s jednou 1 lžičkou sladidla a poté rozetřete na vychladlý piškot.

Poleva

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, pokud je konzistence příliš tuhá přidejte kousek másla a poté doředíte smetanou dle chuti.

Tato poleva je opravu o preferenci chutí. Dělám ji od oka.

Na připravený piškot přidejte poslední vrstvu - polevu. Hotové řezy necháme zatuhnout a odležet v lednici nejlépe do druhého dne.


Cooking & Photo by El.
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky