Zapečené zelné listy s uzeným masem
22.10.2019
Ingredience:
- 1/2 hlávky zelí (cca 800g, bez košťálu)
- 500g uzené krkovice
- 50g špeku (slaniny)
- 1 červená cibulka nebo šalotka
- 2 stroužky česneku
- 4 vejce
- 1 smetana ke šlehaní
- 100g goudy
- kmín
- sůl
- pepř
- sádlo
Postup:
Vezměte si velký hrnec vložte do něj nakrájené zelné listy, zalijte je vodou, osolte a vařte 15minut.
Nakrájejte maso, slaninu i cibulku na malé kousky a orestujte na kousku sádla, přidejte po chvíli česnek, kmín a restujte cca 10minut. (Zapněte troubu)
Vejce rozklepněte do mísy, přidejte smetanu, pepř, sůl a vyšlehejte metličkou. Nakonec do směsi dáme nakrájený nebo nastrouhaný sýr.
Připravte si pekáček, vložte do něj masovou směs, zelné listy - promíchejte a zalijte vše vaječnou směsí. Na závěr znovu vše zamíchejte.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C, cca 35 min, dozlatova