Zapečené zelné listy s uzeným masem

22.10.2019

Ingredience:

  • 1/2 hlávky zelí (cca 800g, bez košťálu)
  • 500g uzené krkovice
  • 50g špeku (slaniny)
  • 1 červená cibulka nebo šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • 1 smetana ke šlehaní
  • 100g goudy
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • sádlo


Postup:

Vezměte si velký hrnec vložte do něj nakrájené zelné listy, zalijte je vodou, osolte a vařte 15minut.

Nakrájejte maso, slaninu i cibulku na malé kousky a orestujte na kousku sádla, přidejte po chvíli česnek, kmín a restujte cca 10minut. (Zapněte troubu)

Vejce rozklepněte do mísy, přidejte smetanu, pepř, sůl a vyšlehejte metličkou. Nakonec do směsi dáme nakrájený nebo nastrouhaný sýr.

Připravte si pekáček, vložte do něj masovou směs, zelné listy - promíchejte a zalijte vše vaječnou směsí. Na závěr znovu vše zamíchejte.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C, cca 35 min, dozlatova



Cooking & Photo by El.
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky