CUKROVÍ - To nejlepší bezlepkové LINECKÉ

09.12.2019

Ingredience:

  • 187 g samokypřící mouky Doves Farm Free (modrá)
  • 187 g ovesných mletých bezlepkových vloček
  • 250 g změklého másla
  • 125 g javorového sirupu
  • Kůra z nechemicky ošetřeného citron
  • Recept je bez vajíčka

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme odležet přes noc (můžeme si pomoci i mixérem s metličkami na těsto či robotem).

Těsto necháme trochu povolit a rozvalujeme mezi 2 pečícími papíry či mikrotenovými sáčky, které na začátku můžeme kvůli snazší manipulace velice lehce pomoučit.

Děláme to z toho důvodu, abychom při vyvalování do těsta nepřidávali další mouku, protože by výsledné cukroví nebylo již tak chutné.

Základní poměr na linecké 3:2:1 (mouka:máslo:cukr)

Pečeme ve vyhřáté troubě cca na 175C, cca 10min - každá trouba peče jinak, tak je na začátku potřeba první plech kontrolovat.

Linecké cukroví necháme odležet a poté slepujeme oblíbenou marmeládou.

Kdo má rád, může nakonec pocukrovat.

Dobrou chuť.

El.



Cooking & Photo by El.
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky