Vaječný likér

31.03.2020

Ingredience:

  • 5 žloutků
  • 1 kondenzované mléko - Tatra Salko Tradiční (již slazené)
  • 200 g smetany ke šlehání  (1kelímek)
  • 200 ml rumu (tradiční "tuzemák")
  • 1/3 vanilkového lusku
               Z uvedeného množstvbí připravíme cca 750 - 800 ml likéru.

Postup:

Do kastrůlku nalijeme kondenzované mléko a smetanu ke šlehání, spolu se semínky                        z vanilkového lusku. (Do kastrůlku můžete přidat i tu část lusku, ze které jsme semínka vyndali)

Vzniklou směs prohřejeme.

Připravíme si vodní lázeň. Do hrnce napustíme vodu, kterou přivedeme k varu.

Mezitím vložíme do šlehací mísy žloutky a nachystáme si tyčový či klasický mixér se šlehací metličkou.

Vodu ztlumíme na nejnižší stupeň a do hrnce vložíme mísu se žloutky, které několik minut budeme šlehat, do doby než budou teplé. Pokud by voda v hrnci stále probublávala, sporák vypneme, aby se nám žloutky nesrazily.

Jakmile jsou žloutky hotové, sundáme mísu z vodní lázně, přilijeme k ní smetanovou směs a zašleháme. Obě směsy by měly mít podobnou teplotu.

Na závěr přidáme rum, zamícháme a vzniklou směs přecedíme přes jemné sítko.

Likér vlijeme do láhve a uložíme do lednice.


Dobrou chuť El.



Cooking & Photo by El.
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky